Padni, komu padni!

10.01.2011 09:16


Často se zamýšlím nad trvanlivostí našich názorů, zda nejde jen o pouhé povídání Candle in the Wind. Co platilo včera, neplatí dnes, co platí dnes, nebude aktuální zítra, příkladů najdeme nepočítaně. Nejhůře na tom jsou politici, publicisté, analytici a prognostici všeho druhu. Jistě je poněkud trapné, když novodobá Sibyla odsoudí v zásadním článku Romana Jocha na svém blogu, zatím co její orientální Guru se jmenovaného zastane plnou hmotností své osobnosti. Pak milé Libuši, věštící slávu Prahy nezbyde, než potichu odtroubit, aby nezbořila brány Jericha a obrátit na štyráku či čtvrtšekelu a začít předevčírem sepsutého Jocha chválit. Jesť známo, že názory nemění jen blbec. A spoléhat na krátkou paměť veřejnosti? Nejlepší je zablokovat diskusi, zamést fópa pod koberec a pokud by se někdo ozval, vždycky je tu možnost se odvolat na technické problémy, které neumožnily zveřejnění oponentního stanoviska.

Zrovna dnes, po otevření blogu, který eviduji ve složce Oblíbené, mi padl do oka článek "V Minsku setrvalý mráz"!, který mne vyprovokoval k výšeuvedenému zamyšlení. Po jeho přečtení jsem zmíněný blog Ukecan z Rokycan ze složky Oblíbené vyřadil.

Jsou mezi námi kaceřovaní auguři a Nostradámové věštící z křišťálové koule, ptačích jater, kávové ssedliny, z kouře a letu ptáků, jejichž vize mají podivuhodně dlouhou trvanlivost a i když nám někdy jejich názory nejdou zrovna pod fousy, musíme obdivovat jejich politickou jasnozřivost. Posuďte sami:
 
V červnu 2006 uveřejnil pan Mgr. Ladislav Malý svůj pohled na tehdejší události v Bělorusku, který ve světle předčerejších povolebních masových demonstrací v Minsku nepozbyl ani po více než čtyřech letech nic ze své tehdejší aktuálnosti. Bylo by nošením dříví do lesa pokoušet se, jak řekl básník dávný, "slunce svící osvěcovat, zlato chtít snad pozlacovat" a snažit se doplnit nebo vylepšit tehdejší text, který ve zkráceném výtahu uvádím. Cituji:

 "Je mi líto těch zbloudilých mladých lidí, kteří demonstrují, aniž vůbec vědí proč; a ti, kteří vědí proč demonstrují, vědomě zaprodávají svou vlast zednářům a sionistům, tj. současným vládcům západního světa.

"Lukašenkův režim" je bezesporu autoritativní režim, nikoliv ale režim komunistický - Evropu nezachrání prohnilá a zkorumpovaná sionisticko-zednářská demokracie, nýbrž autoritativní režim, postavený na upřímném vlastenectví a křesťanské víře, jež bude naplňovat sociální a kulturní požadavky svého národa a bude odhodlaný se zbraní v ruce bránit svůj národ a tedy Evropu. Od nás z Prahy se mi takovým režimem jeví Putinovo Rusko a Lukašenkovo Bělorusko.

"Lukašenkův režim" dává svému národu svobodu, práci, chléb, teplo do domovů. Brání svůj národ před záplavou té špíny - ať už jsou to drogy, pornografie, prostituce, speciální ochranné zákony pro homosexuály a lesby, systematické rozbíjení rodin, masová nezaměstnanost, rozkradení a rozprodání národního majetku a jiné a jiné, která by se na Bělorusko ze Západu vylila, pakliže byste si zvolili zednářskou pluralitní liberální demokracii.

Jsem překvapen a mám obavy z demonstrací v Minsku proti zajisté autoritativnímu režimu panujicímu v Bělorusku. Nedopusťte patrioté z Běloruska, aby Vaši zem ovládli sionisticko-zednářští globalizátoři ze západní Evropy a USA; mocné Rusko spojené s vaší zemí, stojící na národních tradicích a vlastenectví, křesťanských duchovních hodnotách a kultuře, je do budoucna jedinou nadějí Evropy!"



Vybral a upravil R.Bukva

—————

Zpět